() () () () () () ()

Beurshalte Nieuws Beursnieuws en de laatste beursupdates over aandelen, aandelenmarkten, AEX, grondstoffen, vastgoed en meer.

Optie Trade van de Week: 178% winst met put spread op EPD

0 Comments
1711
26 aug 2015

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: neerwaartse protectie met put spread op Enterprise Products Partners (EPD).

Enterprise Products Partners L.P. is met tickersymbol EPD aan de Amerikaanse aandelenbeurs NYSE genoteerd. Op de aandelen worden opties verhandeld.

Fundamentele analyse EPD:
Enterprise Products Partners L.P. (NYSE: EPD) heeft het hoofdkantoor in Houston, Texas en exploiteert bijna 80.000 kilometer aan olie-, gas- en petrochemische pijpleidingen in de Verenigde Staten. Daarnaast heeft EDP een opslagcapaciteit van circa 225 miljoen barrels (vaten) NGL (Natural Gas Liquids), niet te verwarren overigens met LNG, geraffineerde olieproducten en ruwe olie. Tevens is EDP actief in het bewerken en opslag van Natural Gas.

Meer informatie vindt u op de corporate website van EPD.

 

Kengetallen
De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden:

- Marktkapitalisatie: $54,8 miljard.
- Omzet (2014): $37,09 miljard.
- Dividendrendement: 5,6%.
- Koers/winst-verhouding: 20,86
- PEG (koers/winst/groei)-ratio: 4,3.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter. 

Daggrafiek EPD

De koers van Enterprise Products Partners is dit jaar aanzienlijk onder druk komen te staan: ruim -25%. Een voorlopig dieptepunt werd begin augustus op $24,69 bereikt. Sindsdien herstelde de koers enigszins maar stuitte vervolgens op de weerstand rond $30. Het aandeel heeft zwaar te lijden gehad vanwege de negatieve ontwikkelingen op de oliemarkt.

 De koers noteert onder de 10, 20, 40 en 47-daags exponentiële moving averages die momenteel voor zware weerstand zorgen. De seinen van de indicatoren zoals de MACD (3, 10, 16) staan ook op rood. Wij verwachten dan ook dat dat het aandeel de komende tijd de dalende trend zal voortzetten, waarbij we een tweede test van het dieptepunt van $24,69 niet uitsluiten. We hebben onlangs een short positie ingenomen middels een gekochte put spread voor september die we hieronder zullen toelichten. We hebben deze trade uiteraard exclusief en als eerste aan onze OptieAanbevelingen-abonnees gecommuniceerd.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $29,92.
Tweede weerstand: $31,17.
Eerste steun: $25,95.
Tweede steun: $24,69.

Onze trade luidde “We kopen een put spread op EPD”:
“Als neerwaartse protectie op onze longposities in de USA-portefeuille, kopen we een put spread in Enterprise Products Partners. We kopen de SEP 27,50 Put en schrijven de SEP 25 Put. Deze put spread kan maximaal $250 waard worden. De maximale winst bedraagt $250 minus de investering van $90. Huidige koers EPD: $27,34.”

Transactie:
We kopen: Open Buy 1 EPD SEP 27,50 Put @ $1,45 (betalen).
We verkopen: Open Sell 1 EPD SEP 25 Put @ $0,55 (ontvangen).

Expiratie: derde vrijdag van september.

 

Nieuwe positie:
Long: 1 EPD SEP 27,50 Put.
Short: 1  EPD SEP 25 Put.

Beperkte investering: we hebben voor de EPD SEP  27,50/25 put spread $1,45 minus $0,55 betaald, oftewel $90 per put spread.

Break even niveau ligt op: $27,50-$0,90 = $26,60. Op dit punt hebben we geen verlies en geen winst.

Maximale winst bedraagt: $160, oftewel 178% op de investering. De maximale winst wordt bereikt als het aandeel op expiratie (de derde vrijdag van september) $25 of lager noteert.

Waarom een put spread?

  

De put spread die we hebben opgezet, is een zogenaamde debit spread. Bij deze spread hebben we een premie betaald van $0,90*100 = $90. 

Het idee is om met een kleine positie in te spelen op een verwachte koersdaling, waarbij het winstpotentieel zeer groot is. In het geval van onze put spread op EPD: met een investering van $90 kunnen we een winst behalen van $160 wat wij een mooie winst/verlies-verhouding vinden.

U hoeft de optiepositie uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten of doorrollen, mocht uw visie opeens veranderen. Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard mailen. 

We zijn ons ervan bewust dat het handelen in opties niet eenvoudig is. 

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

Aangeboden door: OptieAcademy.nl

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in EPD. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenome n danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

0.0
Laatst gewijzigd op: maandag 14 september 2015 10:14
Related Articles: Dividend Masterclass: kansen met dividend aandelen en opties Aandeel Trade van de Week: Long in Refresco Optie Trade van de Week: Driepoot Long op Fugro Optie Trade van de Week: call Refresco Optie Trade van de Week: Short put op Anheuser-Busch Inbev Optie Trade van de Week: Driepoot Long op TomTom Optie Trade van de Week: Short Strangle op Brazilië-ETF EWZ Optie Trade van de Week: Long putspread op Merck ​Optie Trade van de Week: Long Call Kinder Morgan Kunnen de bedrijfswinsten eindelijk omhoog?
Enterprise Products Partners